Večerná modlitba podľa sv. Františka Saleského

13.12.2022 / Modlitby

František Saleský, biskup a učiteľ Cirkvi, patrí medzi mojich najobľúbenejších svätcov. Jeho život a dielo je pre mňa už dlhé roky zdrojom inšpirácie, nových podnetov k modlitbe a rozjímaniu, ako aj návodom na lepší život pod vedením Ducha Svätého.

Podľa jeho knihy Filotea – návod na nábožný život som v minulosti napísala rannú modlitbu, ktorú sa každý deň modlím. Dnes som sa k nej rozhodla pridať aj modlitbu večernú, ktorá je rovnako inšpirovaná týmto výnimočným dielom. Verím, že vás povzbudí k hlbšiemu zjednoteniu s naším Pánom.

b4fa3d96-9c7e-4da8-aa35-b0b690f12160

Pane, všemohúci Bože, môj Stvoriteľ a Otec,

verím v teba, klaniam sa ti, dúfam v teba a milujem ťa. Z celého srdca a v detskej úprimnosti ti ďakujem za všetky milosti a dobré skutky tohto dňa, ktorý sa práve končí. Tvoja Otcovská láska mi každodenne dáva mnoho telesného a duchovného dobra. Každý úder môjho srdca, každý môj dych zvestuje tvoju všemohúcnosť, múdrosť a dobrotu. Preto ti, Bože, túžim veľa ďakovať a klaňať sa ti. Ďakujem ti nielen za seba, ale aj za mojich blízkych (konkrétne vymenovať, za koho Bohu ďakujem) a za všetkých ľudí, zvlášť za tých, ktorí ti neďakujú.

Ďakujem ti, Bože, aj za tvoju milosť, ktorá mi počas dňa pomohla zostať vernou mojim snahám o cnosti a zbožnosť: (konkrétne vymenovať, ktoré predsavzatie sa mi počas dňa podarilo zachovať). Hlboko ľutujem všetky svoje hriechy, chyby, nevernosť a nevďačnosť voči tebe, Bože: (konkrétne vymenovať, čo sa mi počas dňa naopak nepodarilo). Všetko zlo a zvrátenosť hriechu vo mne vyvoláva živý pocit neľúbosti a odporu. So synovskou dôverou ťa preto prosím o odpustenie a sľubujem, že pri ťažkostiach a pokušeniach už nebudem ľahostajná, ale budem vytrvalo bojovať proti vlastnej hriešnosti. Rozhodujem sa dať si lepší pozor, aby som neupadla do svojich predošlých chýb a hriechov.

Do tvojej ochrany, Bože, odporúčam počas noci svoje telo, svoju dušu, svojich príbuzných, dobrodincov, priateľov (konkrétne vymenovať, koho Bohu zverujem) a celú Katolícku cirkev.

Panna Mária, oroduj za mňa a v noci ma chráň!
Svätý Jozef, oroduj za mňa a v noci ma chráň!
Anjel strážny, môj patrón, oroduj za mňa a v noci ma chráň!

Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár