Adventná modlitba

15.12.2020 / Modlitby

Tohtoročný advent sa nám pomaly, ale isto chýli ku koncu. Zaneprázdnenosť v práci, rýchle zháňanie posledných darčekov a chaotické vybavovanie posledných drobností si v dnešnej dobe vyberá svoju daň aj na tých najvytrvalejších z nás. Kto z nás to ešte nezažil? Nádherné predsavzatia, ktoré sa nám počas adventu ako-tak podarilo plniť, sa tesne pred Vianocami ocitajú kdesi za hranicou našich možností…

Ešte však nie je neskoro. Rozhodnime sa zakončiť advent naplno - presne tak, ako sme si to na jeho začiatku predsavzali. Vytrvajme v našom úsilí a postavme Krista na prvé miesto práve teraz! Verím, že vám s tým - tak ako mne - pomôže aj táto modlitba.

c2df9c93-803f-4bd2-a957-a2597cba7ae5

Nebeský Otče,

prichádzam za tebou s mnohými očakávaniami. Tak veľmi túžim po tom, aby sa môj život - a s ním aj môj svet - zmenil! Uvedomujem si však jednu vec: bez tvojho zásahu to nepôjde. Nad toľkými vecami nemám žiadnu kontrolu…

Preto ťa z hĺbky svojho uboleného srdca prosím:

A - Nedovoľ, aby som pokazila atmosféru radostného očakávania svojou netrpezlivosťou. Nauč ma, že nič vzácne nie je zadarmo, a posilni ma pritom Kristovým príkladom.

D - Ochráň ma pred povrchným pochopením toho najväčšieho daru, aké ľudstvo pred 2000 rokmi dostalo, a umožni mi načerpať z milostí, ktoré prináša.

V - Pomôž mi s vierou očakávať príchod prisľúbeného Mesiáša. Pripomeň mi, že to jediné, na čom skutočne záleží, je moja odpoveď na tú najlepšiu správu na zemi - evanjelium.

E - Upokoj moje chaotické emócie. Súčasná situácia ma ničí viac, než si dokážem priznať. Vezmi ma preto za ruku a nikdy ma nepúšťaj.

N - Oživ vo mne neuhasiteľnú nádej, ktorá vidí za hranice okolností. Chcem odvážne kráčať v ústrety tvojej vôli, nech je akákoľvek.

T - Presvieť všadeprítomnú temnotu, ktorá tak často podlomuje moju dôveru v tvoje víťazstvo. Posilni ma darmi Ducha Svätého a stálou prítomnosťou jeho nevesty Panny Márie.

Buď so mnou, Otče môj, a veď ma svojou mocnou rukou po ceste do večnosti.

Amen.

db68d280-e146-42fe-9695-8ef994f2e633

Za grafickú podobu mojej modlitby ďakujem Ľubovi zo Saletini Rozkvet.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár