Modlitba za zomierajúcich

16.01.2021 / Modlitby

Asi všetci sa zhodneme na tom, že zdravotníctvo na celom svete je v kríze. Chorí nedostávajú starostlivosť, akú by potrebovali, a mnohokrát zomierajú sami, bez akéhokoľvek ľudského kontaktu a možnosti urovnať si svoje “účty” s Bohom.

Nemusíme ich však nechať úplne opustených. Kým máme čas a možnosť, môžeme ich podoprieť svojimi modlitbami, a tak im uľaviť v ich utrpení. Náš Otec vo svojom milosrdenstve iste veľmi rád vypočuje naše prosby za jeho ubolené deti - a nepochybne pošle svojich anjelov, aby ich utešili. Využime túto výsadu a nenechajme zomierajúcich samých!

0b199e26-4f8d-47dc-b96c-8dabcbfa4a14

Nebeský Otče,

vchádzame do tvojej trónnej siene s odvážnou prosbou za všetkých tých, ktorí dnes zomierajú. Na tento úmysel ti chceme zároveň obetovať všetky naše dobré skutky a snahy, ktoré ti spolu so svojou modlitbou prinášame.

Zároveň ťa prosíme:

S - Chráň pred satanovými útokmi všetkých tých, ktorí zomierajú v úplnej samote a opustenosti. Zošli svojich anjelov, aby ich bezpečne previedli cestou do večnosti.

M - Daruj zomierajúcim milosť obrátenia. Pomôž im pripraviť sa na stretnutie s tebou prostredníctvom sviatosti zmierenia a pomazania chorých.

R - Prijmi ich vo svojom milosrdenstve do večnej radosti. Pre zásluhy svojho Božského Syna Ježiša Krista im odpusť ich hriechy a dovoľ im navždy hľadieť na svoju tvár.

Ť - Uľav pozostalým v ťažobe, ktorú po smrti svojich milovaných prežívajú. Uteš ich zronené srdcia a pomôž im prekonať bolesť svojou uzdravujúcou prítomnosťou.

Vyslyš, Pane, naše prosby za zomierajúcich podľa svojej dokonalej vôle. Do tvojich rúk vkladáme celú svoju dôveru.

Svätý Jozef, patrón zomierajúcich, oroduj za tých, ktorí dnes zomierajú!

Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár