Modlitba ženy

06.04.2020 / Modlitby

Ktorá z nás si vo svojom živote aspoň raz nelámala hlavu nad tým, ako sa stať krásnou, sebavedomou a silnou ženou? Veď obdobím “škaredého káčatka” plného neistoty si prechádzame úplne všetky. S lepším či horším výsledkom zápasíme so svojím nízkym sebavedomím mnohými prostriedkami, no len málo z nich vedie k trvalému výsledku. Neuvedomujeme si pritom, že náš vnútorný zmätok nevyrieši nový partner, značkové šaty, drahší účes, prísnejšie cvičenie, objavovanie nových krajín ani vysnená práca.

Slovami Audrey Hepburn: “Pravá krása ženy nie je v jej postave, spôsobe obliekania či účese, ktorý nosí. Krásu ženy vidno v jej očiach, pretože sú oknom do duše, kde prebýva skutočná láska.”

Dobre, dobre…, pomyslíš si. Kde však nájsť takúto lásku? A ako sa s pomocou tejto lásky stať skutočne krásnou ženou?

Odpoveď je jednoduchšia, než sa na prvý pohľad zdá. Verím, že ju s pomocou tejto modlitby objavíš aj ty :)

688a9950-b8f7-415d-9b59-76e1f84fe3e3

Pane,

Chcem sa ti dnes nanovo odovzdať taká, aká som. Vezmi všetko, čo mám, a použi si to na svoju slávu. Konaj vo mne mocou svojho Ducha a premieňaj ma na svoju podobu. Posilni moju vieru, očisti moje srdce a pomôž mi pozerať sa na svet tvojimi očami.

Zároveň ťa, Pane, prosím:

Ž - Upevni a požehnaj moju ženskosť. Daj, aby som sa prijímala taká, akú si ma stvoril. Umožni mi pochopiť, že tvoj plán pre všetky aspekty môjho života je dobrý. Naplň ma svojím Duchom Svätým a pomôž mi spolupracovať s ním na diele, pre ktoré si ma povolal. Formuj ma na obraz tvojej matky Panny Márie, aby som sa jej každý deň stále viac podobala.

E - Pomôž mi prežiť každú etapu môjho života naplno. Nedovoľ, aby som svojou netrpezlivosťou prekazila plán, ktorý so mnou máš. Nasmeruj ma k ľuďom, ktorí ma podržia, a postav ma do situácií, ktoré mi pomôžu vyrásť. Odstráň z môjho srdca strach, beznádej a obavy a miesto toho doň vlož bezhraničnú dôveru v tvoje načasovanie.

N - Nasmeruj moju naviazanosť, s ktorou tak často zápasím, na seba samého. Pomôž mi naplno si uvedomiť, že žiaden muž, dieťa, vec, záľuba, služba ani funkcia nedokáže skutočne naplniť moje potreby a zaplniť to prázdne miesto, ktoré bolo stvorené iba pre teba. Nech je moja identita pevne zakorenená v tvojom slove, ktoré o mne od vekov hovoríš. Daj, nech nie som ako trstina zmietaná vo vetre, ale ako dom postavený na skale.

A - Daruj mi silu, aby som bola vo svojom okolí apoštolom tvojej lásky a milosrdenstva. Pomôž mi byť svetlom všade tam, kde vládne tma; kráčať v pravde napriek tomu, že klamať je niekedy tak výhodné; ohlasovať tvoje meno, hoci je to nepopulárne a žiť v nádeji a istote, že ty máš v rukách celý príbeh, a to aj vtedy, keď sa mi rúca svet. Daj, aby som videla za horizont svojej vlastnej obmedzenosti a v každom čase dôverovala tvojim prisľúbeniam.

Ďakujem ti, Pane, že si ma stvoril ako ženu, a tak mi umožnil stať sa súčasťou tvojho kráľovstva jedinečným spôsobom. V tvojom srdci mám špeciálne miesto, ktoré nemôže nahradiť nikto iný. Daj, aby som v tomto poznaní vykročila do života, ktorý si pre mňa vysníval.

V tvojom mene,
Amen.

1 komentár

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár
Janka Utorok 19. Október 2021 01:19

Nádherná modlitba. Z celého srdca ďakujem. ❤️

Odpovedaj