Vďaka za vernosť

05.03.2020 / Modlitby

Čím dlhšie žijem, tým viac si uvedomujem, čo všetko mám. Rodinu, priateľov, prácu, miesto na spanie, jedlo, oblečenie, zdravie… zoznam je takmer nekonečný. Mnoho povinností a moja vlastná zaneprázdnenosť mi však často bránia naplno si uvedomiť, ako ma Boh požehnal.

Počas mojej modlitby pred pár dňami som sa preto rozhodla vzdať Bohu chválu za jeho vernosť, ktorá ma sprevádza na každom kroku. Jeho láska je viac, než v čo som kedy dúfala. Nikdy nekončí a napriek mojej slabosti ma neustále ochraňuje, stará sa o mňa, sýti ma, oblieka ma, zostáva so mnou a umožňuje mi tešiť sa z ľudí a vecí okolo mňa. Vďaka ti, Pane.

2fc9405a-0b76-4c8b-ac38-144254af415c

Pane,

z celého srdca ti ďakujem za tvoju vernosť. Vo svojej jednoduchosti žasnem nad prísľubmi, ktoré si napriek môjmu hriechu a nehodnosti neváhal naplniť. Som len človek, ktorý denne padá a spolu so svätým Filipom Nerim vyznáva: “Drž ma, Pane! Lebo ak ma pustíš, ja ťa zradím.”

Vďačím ti za svoj život. Všetko, čo som a čo mám, pochádza z tvojich dlaní. Viem, že na mňa nezabúdaš ani v tých najťažších chvíľach. Pomôž mi stať sa tvojím svedkom aj medzi mojimi blížnymi.

Nedovoľ mi zabúdať ani na tvoju Matku Pannu Máriu. Nedaj mi odlúčiť sa od nej a umožni mi pochopiť, ako veľmi ma miluje. Jej ochrana ma sprevádza na každom kroku. Potrebujem ju! Daj, aby som jej bol dobrým dieťaťom.

Pane,

som hriešny a tak často robím chyby. Uprednostňujem svoje potreby pred potrebami svojich blízkych. Nepočúvam tvoj hlas, ale svojhlavo kráčam za svojím cieľom.

Odpusti mi, Pane, prosím! Daj mi odvahu postaviť sa na tvoju stranu vždy, keď je to potrebné. Chcem byť verný tvojmu zákonu a povedať rázne “nie!” neposlušnosti, hriechu, egoizmu… Moje telo je však také slabé!

Daruj mi preto svojho Ducha a pomôž mi vykročiť na cestu, ktorú si vydláždil svojou krvou. Už sa viac nechcem spoliehať len na seba a svoje schopnosti. Bez teba som ničím. Vyznávam, že potrebujem teba i tvoju Matku Máriu. Pomáhajte mi, prosím, aj naďalej, až kým vás vo večnosti neuvidím z tváre do tváre.

Vďaka ti, Pane! Milujem ťa, Pane!

V tvojom mene,

Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár