Ľubomír Valient: Ako byť šťastný

09.12.2021 / Knižné tipy

e018f821-b4af-4306-8f82-c6c67a017f48

Recenzia

Keď som pred pár rokmi na Facebooku objavila stránku Saletini Rozkvet, bola som nadšená. Nádherné obrázky a trefné myšlienky, ktoré zdieľali, sa mi rýchlo dostali pod kožu a Misionári Matky Božej z La Salette si vďaka nim čoskoro našli stále miesto v mojom srdci. Správcu ich facebookovej stránky Ľubomíra Valienta som už vtedy považovala za jedného z najkreatívnejších ľudí slovenskej kresťanskej scény. Môj dojem sa mi časom iba potvrdil.

Jeho kniha s názvom Ako byť šťastný, ktorá vyšla len nedávno vo vydavateľstve Postoj Media, ma zaujala na prvý pohľad. Podobne ako všetky facebookové príspevky saletínov, aj ona vyniká nádhernou grafikou. Fakt, že ju doprevádzajú stručné a zároveň hlboké myšlienky, z nej robí ideálny darček pre každého – malého i veľkého, kresťana i hľadajúceho. Dokonca si myslím, že je vhodná i pre tých, ktorí knihy vôbec nečítajú a vo voľnej chvíli radšej siahnu po hre či filme.

939966a3-4fa3-4526-9d2b-a7ccc76f744c

Ale pekne poporiadku. Kniha je rozdelená do 5 častí s priliehavými názvami #spoznajboha, #bohdostupný24/7, #objavpoklad, #ovocievzťahu a #prečzbytočnosti. Každá jedna z nich pritom obsahuje krátky úvodný textík plný múdrosti a pravdy, ktorý vám pomôže pochopiť posolstvo celej nasledujúcej kapitoly. V závere samozrejme nesmie chýbať kratučká informácia o kňazoch známych ako #misionárisaletíni.

Nenechajte sa však pomýliť: celá kniha je tvorená plnofarebnými obrázkami, ktoré sú doprevádzané jednou - dvoma vetami. Tieto obrázky môžete dávkovať podľa ľubovôle – postupne, deň po dni, alebo naraz, napríklad v rámci dlhšieho rozjímania. Ja sama som nevydržala čakať a knižku som “zhltla” na jedno posedenie. Prakticky ihneď som sa k nej však začala znovu vracať.

1c601e9b-795b-4e64-adca-807326626c85

Myslím si, že Ako byť šťastný je veľmi vydareným dielkom, ktoré vyčarí srdečný úsmev na tvári každému človeku. Už teraz v kútiku duše dúfam, že sa raz dočkám aj ďalších pokračovaní. V mojej knižnici si svoje stále miesto určite nájdu.

Bibliografické údaje

Meno autora: Ľubomír Valient
Názov knihy: Ako byť šťastný

Vydavateľstvo: Postoj Media
Rok vydania: 2021
Počet strán: 164
Väzba: tvrdá

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár