Karen Kingsbury: Anjelská misia

25.04.2020 / Knižné tipy

c3edb476-d769-40f7-b662-d4dc199596f0

Recenzia

Hovorí sa, že nádej zomiera posledná. V prípade príbehu bývalého bejzbalistu Tylera Amesa od obľúbenej americkej autorky Karen Kingsburyovej s názvom Anjelská misia to platí hneď dvojnásobne. Ak máte radi pútavé príbehy zo súčasnosti, ktoré vás vtiahnu do deja hneď od prvej strany, siahnite po tejto knihe.

“To je v poriadku.” Vymenili si smutný pohľad. Vyšla z jeho kancelárie a bielou vykachličkovanou chodbou zamierila k matkinej izbe. Izba 116 na konci budovy. Ako to býva na takýchto miestach, vo vzduchu visela smrť. Cheryl si na ten pach nedokázala zvyknúť. Domov dôchodcov jej pripadal ako čakáreň na nebo. Pripomienka, že každým dňom sú bližšie k tomu poslednému.

Hlavnú postavu Tylera stretávame počas bejzbalového zápasu, od ktorého si sľuboval postup do najvyššej ligy. Skvelý výkon však neočakávane prekazí zranenie, kvôli ktorému sa zrútia všetky Tylerove sny. Zrazu zostáva bez práce a bývania. Na ulici sa navyše ocitá s bolesťou, ktorú mu pomáhajú zvládnuť len silné dávky liekov.

Zložitú situáciu pomáhajú Tylerovi vyriešiť - prekvapivo - dvaja anjeli. S ich pomocou sa v správnom čase ocitá na správnom mieste. Zamestná sa ako upratovač v miestnom domove dôchodcov, kde spoznáva milujúcu babičku Virginiu. Tá trpí Alzheimerovou chorobou a Tylera považuje za svojho dávno mŕtveho syna. Medzi Tylerom a Virginiou sa vytvorí hlboké puto, ktoré pomôže vyliečiť Tylerove rany z minulosti a daruje mu nádej uveriť v zázraky, ktoré tak veľmi potrebuje…

So mnou? Naozaj? Tyler sa usiloval spomenúť si, kedy mu naposledy niekto navrhol spoločnú modlitbu. Rodičia sa s ním prestali modliť v štvrtej triede. Stisol si koreň nosa a zadržal slzy. Nedokázal hovoriť, zmohol sa iba na kývnutie hlavou. Áno. Áno, chce, aby sa zaňho tento milý človek modlil.

Strhujúci príbeh o sile priateľstva a Božej pomoci, ktorú nám náš láskavý Otec každý deň zosiela, vás nenechá chladnými. Anjelská misia vás prinúti zamyslieť sa nad všetkými momentami z vášho života, ktoré ste až doteraz považovali za šťastné náhody. Sila odpustenia a potreba návratu domov vám zas pomôže uvedomiť si vlastné zlyhania, ktoré tak často “zametáme pod koberec”, hoci by sme sa im mali postaviť tvárou v tvár…

Melódia plynula spolu so slovami a Virginia z neho nespúšťala zrak. Tylera prekvapilo, že napriek tomu, že od úrazu si ešte ani raz nepospevoval s rádiom, jeho hlas neznel až tak zle. Držal sa v tónine, alebo aspoň tesne v jej okolí, a všetci prítomní sa obrátili jeho smerom. Niektorí z nich dokonca otvárali ústa a nečujne spievali s ním.

Anjelská misia je prvou časťou série z vydavateľstva Kumran.sk s rovnomenným názvom. Som si istá, že si knihu zamilujete hneď na začiatku a nebudete sa vedieť dočkať pokračovania. Hlboké myšlienky obsiahnuté v každej kapitole vám dodajú dávku nádeje, ktorú v súčasnej dobe všetci tak veľmi potrebujeme. A ktovie, možno si pri čítaní i vy uvedomíte, že anjeli skutočne existujú :) Prajem príjemné čítanie!

Bibliografické údaje

Meno autora: Karen Kingsburyová
Názov knihy: Anjelská misia

Vydavateľstvo: kumran.sk
Rok vydania: 2018
Počet strán: 304
Väzba: mäkká

Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár