Kristi Ann Hunterová: Nezvyčajné manželstvo

23.04.2020 / Knižné tipy

34335a40-eb0b-42e3-b63c-7f7bd0d5555a

Recenzia

Láska vždy stojí úsilie; bez námahy sa k nej prísť nedá. Kniha Nezvyčajné manželstvo z pera americkej autorky Kristi Ann Hunterovej, ktorá vyšla vo vydavateľstve i527.net, je toho jasným dôkazom. Ak hľadáte romantický príbeh, ktorý vás prinúti zamyslieť sa nad vnímaním lásky z trochu iného pohľadu, ako je dnes bežne prezentovaná, čítajte ďalej.

Griffith si vzdychol a položil si ruky na okraj stola, palcom si šúchal ukazovák. “Trent, neodovzdal si svoj život Ježišovi, aby si nasledoval svoj plán. Musíš nasledovať jeho plán. A on ti z nejakého dôvodu dal do života Adelaidu a ty si ju prijal. Čo s tým teraz urobíš?”

Zápletka je na prvý pohľad netradičná. Lady Adelaide Bellová sa nešťastnou náhodou ocitne v kompromitujúcej situácii s lordom Trentom Hawthornom, ktorý ju ako správny gentleman následne požiada o ruku. Trent celý život sníval o manželstve uzavretom z lásky, no napriek tomu si Adelaidu vezme z rozumu a povinnosti. Zväzok uzavretý za takýchto podmienok však nemusí automaticky znamenať koniec všetkých snov a nádejí. Po počiatočnom šoku sa preto Trent rozhodne začať na vzťahu s Adelaidou pracovať. Dúfa, že sa mu podarí získať si jej srdce. S komplikáciami, ktoré ho pritom postretnú, však nerátal…

Na predposlednom schode zakopla, oči mala prilepené na tú vec. Bol to dosť veľký cestovný kufor. Posledné schody zišla pomaly, ťažko prehĺtala pri pohľade na dôkaz pred svojimi očami. Ten kufor patril jej manželovi.

Keď som pred dvoma rokmi narazila na tvorbu Kristi Ann Hunterovej, bola som úplne očarená. Jej knihu Šľachtická rošáda, ktorá je prvým dielom Ságy rodu Hawthornovcov, som zhltla rýchlosťou blesku. Kristi sa ňou ihneď zaradila medzi moje obľúbené autorky a ja sa odvtedy neviem dočkať príbehov z jej dielne. Inak to nebolo ani s tretím dielom Hawthornovskej ságy Nezvyčajné manželstvo.

Prvýkrát od začiatku zápasu sa pozrel na Adelaidu. Stála tam, kde ju nechal, z jednej strany ju podopierala Miranda, z druhej Amelia. V boji sa presunul do polovice sály a ľudia rýchlo zapĺňali medzeru, ktorá po nich zostala. Ale zbadal jej šokovaný výraz, ktorý ho zranil viac ako akýkoľvek úder od Givendalea. Čo si myslí o jeho násilnej odpovedi na tento problém? Ak jej na tom mužovi záležalo, asi ju teraz stratí.

Knižka je vtipná a romantická zároveň; napriek predvídateľnej zápletke má dynamický dej a číta sa veľmi ľahko. Jedinou slabinou sú početné gramatické chyby a štylistické nejasnosti, ktoré však celkový dojem z knihy našťastie nekazia, teda aspoň v mojom prípade. Ak radi čítate romantické príbehy z regentského obdobia, knihu si rozhodne vychutnáte. Ja vám ju napriek chybám odporúčam všetkými desiatimi. Už teraz sa veľmi teším sa štvrtý diel :)

Bibliografické údaje

Meno autora: Kristi Ann Hunterová
Názov knihy: Nezvyčajné manželstvo

Vydavateľstvo: i527.net
Rok vydania: 2018
Počet strán: 279
Väzba: tvrdá

Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár