Sheri Rose Shepherd - Milovanej princeznej

13.07.2020 / Knižné tipy

4229c886-d823-4d05-b838-f03205092314

Recenzia

Myslím, že knižku Milovanej princeznej netreba nijako zvlášť predstavovať. Tento bestseller už potešil srdce nejednej ženy na svete a od roku 2014, kedy vyšiel na Slovensku, sa už dočkal dvoch úspešných “pokračovaní”. Táto knižka je skutočným pokladom, ku ktorej sa ja sama neustále vraciam, a hoci som ju od jej vydania čítala už veľakrát, pred pár dňami som sa do nej začítala znovu. A stále sa jej neviem nabažiť.

Listy, ktoré v knihe Milovanej princeznej píše prostredníctvom autorky Sheri Rose Shepherd každej z nás sám Boh, mi pomohli vnímať ho ako môjho osobného Kráľa práve v čase, keď som hltala všetky knihy o Duchu Svätom, Božom vedení či duchovnom živote. Tie najhlbšie pravdy, o ktorých som predpokladala, že ich nájdem v hrubých dielach svetoznámych a časom overených autorov, som na svoje vlastné prekvapenie objavila práve v tejto útlej knižke. Knižke, ktorej životom skúšaná autorka prežila snáď všetko - od rozvodu rodičov a následných dvoch ďalších nevydarených manželstiev mamy aj otca, cez drogy, alkohol a poruchy príjmu potravy až po úspech, niekoľko koruniek krásy, materiálne bohatstvo, vzťahy s mužmi a pokus o samovraždu. Na to, aby si ma pritiahol k sebe, Boh použil práve túto ženu a jej jednoduché a teologicky nekomplikované dielko. Som za to veľmi vďačná.

Kniha Milovanej princeznej je jednou z mála kníh, ktoré som za posledné desaťročie čítala viac ako raz. Prostredníctvom trefných zamyslení Sheri Rose Shepherd, ktoré sú v slovenskom vydaní sprevádzané nádhernými obrázkami a veršami z Biblie, sa mi zas a znova prihovára Duch Svätý. Nanovo - a stále hlbšie - ma tak vovádza do právd napísaných v Biblii. Už sa neviem dočkať, čo ma naučí tentokrát :)

1c87fad7-4d23-47fa-85e9-ffa15878fc11

Nedaj sa znechutiť, moja milovaná. Bolesť je súčasťou života. Sľubujem Ti ale, že každú Tvoju slzu zmením na radosť a každú Tvoju bolesť si použijem na božské ciele. Nesnaž sa ukryť predo mnou svoje rany. Si moja milovaná!

391f5adc-e8a3-4505-92d1-caeaf2ffac97

Viem, že svet Ti našepkáva, že si tým, čo vlastníš, a že to, ako vyzeráš, určuje Tvoju hodnotu. Láska moja, to je lož. Nasledujúce generácie na Teba nebudú nikdy spomínať vďaka tomu, čo zhromažďuješ alebo aké úsilie vkladáš do svojho vzhľadu. O čo viac budeš zhromažďovať veci a zdokonaľovať svoj imidž, o to neistejšiu predstavu budeš mať, kto si a načo si tu.

45c7715f-310a-4f9f-b3f1-3c7a4e69f0a1

Keď mi dovolíš vziať sklamania, ktoré sprevádzajú vzťahy, budeš schopná dávať a prijímať lásku bezpodmienečne. Pamätaj, Princezná moja, väčšina ľudí potrebuje lásku najviac vtedy, keď si ju zaslúži najmenej.

ebf653bb-958c-4c4d-b78e-20e80eebeb5c

Bibliografické údaje

Meno autora: Sheri Rose Shepherd
Názov knihy: Milovanej princeznej

Vydavateľstvo: Ver.sk
Rok vydania: 2014
Počet strán: 196
Väzba: tvrdá

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár