Modlitba ženy, ktorá spontánne potratila

04.07.2020 / Modlitby

Keď ma kamarátka pred pár dňami oslovila s prosbou, či neviem o vhodnej modlitbe pre jej známu, ktorá spontánne potratila svoje dieťatko, zamyslela som sa. Áno, o nejakých modlitbách viem, no ani jedna z nich podľa mňa skutočne nevystihuje tú zmes pocitov, ktoré žena v takejto situácii prežíva.

Hoci som sama nikdy nebola tehotná a dieťatko som nepotratila, zo skúseností iných žien vnímam obrovskú bolesť, ktorá postupne trhá ich vnútro na malé kúsky. Rozhodla som sa preto napísať modlitbu odovzdania sa Ježišovi, ktorý jediný dokáže ženy po spontánnom potrate zaceliť a uzdraviť.

Modlím sa, aby nasledujúce slová, ktoré adresujete nášmu Pánovi, pomohli prekonať aj vašu bolesť.

14d7fb9a-e4f3-4192-ab1b-26965dd3372b

Pane,

vchádzam do tvojej prítomnosti s nepredstaviteľnou bolesťou. Prišla som o dieťatko, na ktoré som sa tak tešila. Už som ho videla spokojne spať vo svojom náručí, a teraz je mŕtve. Som taká zlomená, Pane!

Ž - Pomôž mi vyplaviť všetok žiaľ, ktorý prežívam vo svojom vnútri. Nedovoľ, aby ma moja bolesť oddelila od mojich najbližších, zvlášť od môjho manžela. Vezmi ju odo mňa, Pane, pretože ju nevládzem niesť sama. Uzdrav moje srdce a nedovoľ, aby som vnútorne zatrpkla.

I - Teraz už chápem, že hľadať istotu v pominuteľných veciach nemá žiaden zmysel. Túžim sa zakoreniť jedine v tebe, môj Pán a môj Boh. Prosím ťa, pomôž mi aj v tejto najtemnejšej chvíli načerpať z prameňa viery, nádeje a spásy, ktorý mi ponúkaš. Daj, aby som sa celkom zjednotila s tebou a dúfala jedine v tvoju moc a silu.

V - Úprimne priznávam, že moja viera je naštrbená. Nenachádzam odpovede na všetky “prečo”, ktoré mi víria hlavou a oberajú ma tak aj o poslednú štipku pokoja, ktorá mi ostala. Preto spolu s otcom chlapca, ktorý bol posadnutý nemým duchom, vo svojom vnútri kričím: “Verím. Pomôž mojej nevere!” (Mk 9, 24).

O - Ponúkam ti moju bolesť ako obetu za zmierenie hriechov celého ľudstva. Pane, ty vieš, ako ťažko sa mi tieto slová vyslovujú. Nie som ako veľkí svätí, ktorí pre teba znášali utrpenie s radosťou. Ja by som chcela svoje dieťatko späť, aj keď viem, že je to nemožné. Vo viere ti však svoju bolesť darujem, nech nie je márna. Použi ju tak, ako chceš ty.

T - Pane, tvoja vôľa je pre mňa tajomstvom. Nerozumiem, prečo som stratila toto dieťatko, no viem, že tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré. Priznávam, že je to pre mňa ťažké - no napriek tomu ťa chcem milovať. Drž ma vo svojom náručí a už nikdy ma z neho nepusti.

Dôverujem ti, Pane, že tvoj plán pre môj život je dokonalý. No nie moja, ale tvoja vôľa nech sa stane.

Amen.

5f33a3e8-4837-4c7c-9cb5-f217ddbfeb4b

Za grafickú podobu mojej modlitby ďakujem Ľubovi zo Saletini Rozkvet.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár