Modlitba k Duchu Svätému

05.06.2020 / Modlitby

V uplynulých týždňoch som sa veľa zamýšľala nad Duchom Svätým. Jeho existencia ma neprestáva fascinovať. Bohatstvo, ktoré ponúka, som podľa môjho názoru ešte len začala odkrývať a úprimne si myslím, že mi celý život nebude stačiť na to, aby som ho spoznala.

Ovocím môjho uvažovania je aj nasledujúca modlitba, v ktorej som zhrnula všetko, o čo aktuálne Ducha Svätého prosím. Chcem, aby v mojom živote konal, a potrebujem viac jeho blízkosti. Ak ste na tom podobne, vyhrňte si rukávy… a pomodlite sa túto modlitbu s otvoreným srdcom spolu so mnou.

e3be843a-4963-4955-83a8-c2b5b07b27ba

Duchu Svätý,

vstupujem do tvojej prítomnosti s priznaním, že ťa bytostne potrebujem. Túžim ťa bližšie spoznať a spraviť ti v mojom srdci trvalý príbytok.

Prosím ťa,

D - požehnaj ma svojimi darmi, charizmami a ovocím. Túžim po naplnenom živote, ktorý prinesie Bohu chválu a slávu už tu na zemi. Sama to však nedokážem. Potrebujem preto tvoju pomoc. Príď, Duchu Svätý!

U - buď so mnou pri každom rozhodnutí a posilni ma uistením, že konám správne. Ak však správne nekonám, očisti moju myseľ, aby som to jasne videla, a naveď ma na správnu cestu. Príď, Duchu Svätý!

CH - obdaruj ma nadprirodzeným chápaním tvojej vôle a vnímaním tvojej prítomnosti. Nepotrebujem vedieť, čo chceš urobiť; túžim však rozoznať tvoje konanie uprostred udalostí všedného dňa. Chcem byť s tebou na jednej vlne. Príď, Duchu Svätý!

Chválim ťa, Duchu Svätý, za všetko, čo si v mojom živote doteraz vykonal. Prosím ťa, aby si ma aj naďalej sprevádzal na mojej ceste, až kým neuzriem brány neba. Ďakujem ti!

Amen.

5 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár
Lukáš Štvrtok 01. December 2022 13:18

To je riadna trefa, táto modlitba!

Odpovedaj
Ja Utorok 07. December 2021 20:37

😇💗👍

Odpovedaj
Monika Nedeľa 18. Júl 2021 22:54

Amen

Odpovedaj
Emília Streda 30. Jún 2021 18:29

Je krásna modlitba k Duchu Svätému, už som si ju opísala😇, aby som sa mohla modliť. Boh ťa žehnaj 🙏.

Odpovedaj
Ivana Utorok 25. Máj 2021 22:14

Krásne od srdca napísané.Vedené vyššou bytosťou

Odpovedaj