Bert Ghezzi: Moc každodennej svätej omše

28.05.2020 / Knižné tipy

15ce5fbf-b65a-48e2-acc9-6e319a2d410e

Recenzia

Veríte, že každodenná účasť na Eucharistii dokáže zmeniť váš život? Koniec koncov, v Eucharistii je prítomný živý Ježiš. A kto iný dokáže zmeniť ľudské zmýšľanie, ak nie on?

Páter Pio raz povedal: “Svätá omša pre mňa znamená posvätné splynutie s Ježišom. Ja nehodný trpím všetko to, čo pretrpel Ježiš, ktorý mi milostivo dovolil podieľať sa na jeho nádhernom diele ľudského vykúpenia.”

Hoci my, bežní smrteľníci, nepociťujeme bolesti zo stigiem tak ako Páter Pio, svätá omša pre nás stále môže byť posvätným splynutím s Ježišom, ktorý nám chce byť bližší, než si myslíme. Ako však dosiahnuť toto posvätné splynutie s Ježišom, ktoré mení naše srdcia a životy?

Odpovede na túto - a mnohé iné - otázky objavíte v knihe Moc každodennej svätej omše od amerického autora Berta Ghezziho. Útla knižka, ktorá sa od jej vydania v roku 2017 už stihla úplne vypredať a aktuálne je dostupná už len ako e-kniha, si vás ihneď získa predovšetkým svojou jednoduchosťou.

Autor úprimne opisuje vlastné skúsenosti s každodennou svätou omšou, používajúc jazyk zrozumiteľný pre každého. Nemusíte sa teda báť - nebudete sa strácať v teologických pojmoch a komplikovaných duchovných opisoch, ktoré sa vám zdajú na míle vzdialené vašej realite. Slovník môžete odložiť späť na policu - Moc každodennej svätej omše sa totiž bude čítať úplne sama.

Na knižke ma zaujali aj konkrétne príklady z autorovho vlastného života, ktoré vo viacerých kapitolách rozpovedal vo forme príbehu. Celé dielko je rozdelené do 9 krátkych kapitol, na konci ktorých nájdete otázky umožňujúce hlbšie sa ponoriť do konkrétnej témy. Vďaka nim máte možnosť popremýšľať o tom, čo ste si prečítali.

Myslím, že Moc každodennej svätej omše vám určite pomôže vykročiť k ideálu, o ktorom hovorí nemecký katolícky teológ Karl Rahner: “Svätá omša by nás mala natoľko formovať, aby sa celý náš život stal omšou - miestom, kam neustále prinášame seba samých Otcovi ako obetu skrze Krista.”

Na záver by som dodala, že kniha nie je určená len tým, ktorí na svätú omšu aj každý deň reálne chodia. Nepopieram - takýchto ľudí knižka zaiste povzbudí. Myslím si však, že by si ju mali prečítať najmä ľudia, ktorým sa na svätú omšu okrem nedele vlastne až tak nechce - a aj nedeľu by možno radšej strávili niekde inde… Vďaka Ghezziho dielu totiž o trochu viac spoznajú dar, ktorý v tej našej katolíckej svätej omši vlastne máme - a mnohokrát si ho ani len neuvedomujeme.

Dovidenia na najbližšej svätej omši!

Bibliografické údaje

Meno autora: Bert Ghezzi
Názov knihy: Moc každodennej svätej omše

Vydavateľstvo: Zachej.sk
Rok vydania: 2017
Počet strán: 136
Väzba: mäkká

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár