Modlitba zaľúbených

19.05.2020 / Modlitby

Vraví sa, že človek je zaľúbený vtedy, keď si uvedomí, že tá druhá osoba je jedinečná. Na svete existuje viac ako 7 miliárd ľudí a každý z nich je jedinečný; skutočne to však zbadáme až vtedy, keď sa do niekoho zamilujeme.

Myslím si, že to najlepšie, čo môžeme urobiť vtedy, keď sme zaľúbení, je modliť sa k tomu, kto našu zaľúbenosť stvoril. Spolu aj osamote. Ráno aj večer. Vtedy, keď nám je dobre, ale aj vtedy, keď nám je ťažko.

Verím, že vás k tomu inšpiruje aj moja modlitba.

8f1be014-032b-4fec-9d05-f9d81604649f

Nebeský Otče,

L - Sprevádzaj nás na našej spoločnej ceste ako hrejivé lúče slnka. Nedopusť, aby sme sa od teba odvrátili a vykročili v ústrety temnote hriechu. Posilňuj nás v ťažkostiach a buď našou trvalou istotou, nech by sa dialo čokoľvek.

Á - Daj, aby sme v každej etape nášho vzťahu hovorili jasné áno tvojmu plánu s našimi životmi. Potrebujeme k tomu odhodlanosť a odvahu. Prosíme ťa, chráň naše srdcia od sebectva a egocentrizmu a pomôž nám milovať sa navzájom čistou, úprimnou a bezpodmienečnou láskou.

S - Uchráň nás od vzájomnej závislosti a vo vzťahu nám podaruj zdravú mieru slobody. Pomôž nám uvedomiť si, že si vzájomne nikdy nedokážeme naplniť všetky naše potreby, aj keby sme akokoľvek chceli. Nech nás táto skutočnosť od seba neoddelí, ale ešte viac pritiahne k tebe - a následne k sebe navzájom.

K - Nedovoľ, aby sa z nášho vzťahu vytratila krása a údiv. Chceme si byť navzájom darom takí, akí sme, aj so svojimi nedostatkami. Pomôž nám v tom. A ak je to tvoja vôľa, daj, aby naša láska časom silnela a puto medzi nami postupne rástlo.

A - Ďakujeme, Bože, že naše prosby vyslyšíš. V tvojom mene, amen.

1 komentár

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár
Lea Nedeľa 07. Február 2021 21:16

Táto modlitba je krásna :) Modlievame sa ju pravidelne s mojím chlapcom a má nádherné slová, je nám obrovskou pomocou :) VĎAKA :) <3

Odpovedaj