Modlitba za mamu

17.05.2020 / Modlitby

Od minulej nedele, kedy sme v kalendári slávili Deň matiek, som často myslela na svoju mamu.

Nie, nie je dokonalá. Nie, nemá to vôbec ľahké. Napriek tomu si bytostne uvedomujem, že mi - svojej najstaršej dcére - z lásky dáva všetko, čo môže. A často aj oveľa viac. Aj keď to tak niekedy navonok vôbec nevyzerá.

Po dlhšom zamyslení som preto napísala túto modlitbu. Myslím, že vyjadruje to, čo najviac potrebuje nielen moja, ale aj všetky dnešné mamy.

Poďme teda na to ❤️.

b8bb168f-34e4-4dbd-82ef-50d95f6f9cac

Pane Ježišu,

odovzdávam ti v modlitbe svoju pozemskú mamu. Požehnaj ju všetkým nebeským duchovným požehnaním a daruj jej do srdca hlboký pokoj.

M - Prosím ťa, daj, aby správne využívala moc, ktorú si jej v našej rodine zveril. Nech si uvedomí vplyv, ktorý má jej konanie na celý zvyšok rodiny. Mama je tá, ktorá nás drží pokope; daj jej preto silu, aby to robila s odvahou a láskou.

A - Ukáž jej, že aj vďaka materstvu sa stáva ženou, akú si ju stvoril. Nedovoľ, aby okolitý svet so svojimi nikdy sa nekončiacimi požiadavkami narušil tvoj obraz v jej vnútri. Daruj jej slobodu a istotu vo všetkom, čo robí a každý deň ju nanovo posilňuj v úlohe, ktorú si jej zveril.

M - Pomôž jej stávať sa čoraz viac podobnou Panne Márii. Požehnaj moju mamu múdrosťou, pokorou, rozvahou, obetavosťou a ostatnými vlastnosťami, ktoré mala tvoja mama v plnosti. Daj, nech po vzore Panny Márie plní Božiu vôľu a zachováva tvoje slová vo svojom srdci.

A - Pane, prosím ťa, daruj mojej mame obrovský aplauz vo večnosti. Jej práca je tu na zemi tak málo oceňovaná a mnohokrát dokonca zosmiešňovaná. Uisti ju, že tvoje meradlo úspechu je iné a vynahraď jej v nebi všetky slzy, bolesti a trápenia, ktoré ako mama prežívala.

A ešte niečo, Pane. Postaraj sa o moju mamu po všetky dni jej života a nakoniec ju priveď do svojho nebeského kráľovstva.

O to ťa prosím v tvojom mene,
amen.

82320492-d73b-4404-ae2f-b97c51f3be2b

Za prekrásnu grafickú podobu mojej modlitby ďakujem Ľubovi zo Saletini Rozkvet.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár