Modlitba za sestru

10.05.2020 / Modlitby

Vraví sa, že mať sestru je ako mať najlepšieho priateľa, ktorého sa nedá zbaviť. Ak máte (aspoň jednu) sestru, tak viete, že je to pravda :) Sestry sú tu vždy pre nás - čokoľvek by sa stalo, povedia pravdu a sú ochotné pomôcť.

V poslednom čase na svoju sestru veľa myslím. Je mladšia než ja - a hoci sme sestrami už viac než 15 rokov, myslím, že skutočný poklad, ktorým pre mňa je, v nej ešte len začínam nachádzať.

Vás, ktorí ste na tom podobne ako ja, pozývam k modlitbe za vašu sestru. Boh vie najlepšie, čo potrebuje. Vyprosme preto u neho všetko, čo jej túži dať.

af3280fa-7001-45d8-a0cd-bf9ffcb83505

Nebeský Otče,

S - Daruj mojej sestre silu. Pomôž jej bojovať za to, čo je správne; vytrvať vo chvíľach, kedy by bolo jednoduchšie skončiť, a prekonať strach a bolesť aj vtedy, keď sa to zdá nemožné.

E - Pomôž jej vládnuť nad všetkými emóciami. Nedovoľ, aby impulzívnym konaním dobrovoľne uprednostnila svetské dobrá pred večným životom. Ochráň ju najmä v čase bolesti, zúfalstva a smútku.

S - Upriam jej srdce na seba samého. Stoj pri nej a nedovoľ, aby ju sklamanie z ľudí priviedlo k zatrpknutosti. Daj, aby pochopila a precítila, že jedine ty sám dokážeš naplniť každú jej potrebu.

T - Vyzbroj ju veľkou dávkou trpezlivosti. Pomôž jej vždy čakať na teba. Zároveň ju nauč trpezlivo bojovať so svojimi nedostatkami a byť zhovievavou aj voči ostatným, najmä svojim najbližším.

R - Naplň ju hlbokou radosťou, ktorú nič neprekazí. Daj, aby s otvorenou náručou prijala tvoj plán s jej životom a naplno rozvíjala všetky svoje talenty pre tvoju slávu.

A - Prosím, Pane, sprevádzaj moju sestru po celý jej život a priťahuj si ju stále bližšie k sebe. Ďakujem, že si mi ju dal. Amen.

1caf4c88-395a-4e86-8b65-a53c37cf9c5c

Za prekrásnu grafickú podobu mojej modlitby ďakujem Ľubovi zo Saletini Rozkvet.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár