Modlitba za otca

01.07.2020 / Modlitby

Nie je to tak dávno, čo sme oslavovali deň otcov. Hoci si naši otcovia zaslúžia rovnakú pozornosť ako mamy, myslím si, že sa im dostáva oveľa menej uznania, ako by si v skutočnosti zaslúžili.

Otcovia sú pre deti nevyhnutní; potrebujú ich synovia aj dcéry. Ja sama som už dávno dospelá, no bez ocina si svoj život nedokážem predstaviť.

Naši otcovia však nie sú neomylní a dokonalí roboti. Sú ľuďmi so svojimi chybami - presne ako my. Rozhodnime sa preto pomôcť im krátkou modlitbou.

291b1ff4-68a7-4754-897e-11f2f163ea7c

Pane Ježišu,

prosím ťa za svojho pozemského otca. Veď jeho kroky na ceste životom a stoj pri ňom v každej chvíli.

O - Priprav mu večnú odmenu za všetky námahy a ťažkosti, ktoré si počas života vytrpel. Posilni ho v jeho ďalšom boji za našu rodinu a pomôž mu nasledovať tvoj príklad obety a lásky až do úplného konca.

T - Daj mu silu vyberať si ticho vždy, keď je to možné. Pane, môj otec ťa potrebuje aj vtedy, keď si to neuvedomuje. Hovor k nemu jasne a zreteľne, aby ťa počul. Nech je preňho tvoje slovo kompasom, ktorý mu ukazuje správny smer.

E - Vládni nad všetkými jeho emóciami. Nedovoľ, aby mali jeho pocity rozhodujúce slovo, a to bez ohľadu na situáciu, v ktorej sa nachádza. Pomôž mu zachovať si chladnú hlavu a s láskou a odvahou slúžiť všade tam, kde je to potrebné.

C - Neúnavne ho veď k cieľu, ktorým je Kristus. Daj, aby mohol s Pavlom hrdo vyhlásiť: “Už nežijem ja, ale vo mne žije Kristus” (Gal 2, 20). Ochráň ho pred diablovými útokmi, ktorými sa ho snaží zničiť, a umožni mu víťaziť nad temnotou hriechu, ktorý nevyhnutne vedie k smrti.

Pane, požehnaj môjho otca a vystroj ho plnou Božou výzbrojou: opaskom pravdy, pancierom spravodlivosti, obuvou pohotovosti na ohlasovanie evanjelia pokoja, štítom viery, prilbou spásy a mečom Ducha.

A, Pane, ďakujem ti za to, že si mi ho dal.
Amen.

7e0fd509-2710-47b6-9f43-29f65b40839f

Za grafickú podobu väčšej časti mojej modlitby ďakujem Ľubovi zo Saletini Rozkvet.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár