Modlitba za brata

15.07.2020 / Modlitby

Každý z nás potrebuje modlitby. Naši bratia pritom nie sú výnimkou. Nech už je náš vzájomný vzťah akýkoľvek, ako ich súrodenci máme výsadu vyprosiť im pred Božím trónom milosti, ktoré potrebujú.

Nezmeškajme túto príležitosť a bojujme za mužov v našich životoch na kolenách. Potrebujú nás.

5c166fa0-e9b3-4bad-af53-bbf0257f3ae2

Pane,

stojím pred tebou s túžbou modliť sa za svojho brata. Je pre mňa obrovským darom, za ktorý ti nikdy neprestanem ďakovať. Dal si mi ho, pretože si vedel, že ho budem potrebovať - a platí to aj naopak. Preto ťa, Pane, prosím:

B - Vezmi všetku jeho bolesť do svojich rúk. Posilni ho poznaním, že tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré (Rim 8, 28). Nech ti s istotou kráča v ústrety, pretože všetko tvoríš nové (Zjv 21, 5).

R - Buď preňho zdrojom nekončiacej sa radosti. Umožni mu pochopiť, že skutočné naplnenie nenájde vo veciach tohto sveta, ale jedine v hlbokom vzťahu s tebou a so svojimi najbližšími.

A - Daj, aby môj brat používal autoritu, ktorou si ho požehnal, na tvoju slávu. Ty vieš, že jeho úloha nie je ľahká. Pomôž mu čeliť výzvam a problémom s pokojom, odhodlaním a láskou.

T - Požehnaj ho duchovnou múdrosťou a túžbou porozumieť tajomstvám viery. Stráž jeho telo, srdce i dušu pred útokmi zlého a nedaj mu zísť zo správnej cesty, na ktorú si ho povolal.

Ďakujem ti, Pane, že môjho brata miluješ viac, než si vôbec dokážem predstaviť. Chráň ho po celý jeho život a nakoniec ho doveď do večnosti.
Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár