Modlitba za mier

24.03.2022 / Modlitby

Modlitieb za mier už bolo napísaných mnoho. Žiadna z nich však nevyjadrovala to, čo som mala na srdci a o čo som chcela prosiť nášho nebeského Otca. A tak som sa rozhodla napísať vlastnú modlitbu. Verím, že bude povzbudením aj pre vás.

“Sám Pán pokoja nech vám daruje trvalý pokoj v každom ohľade. Pán nech je s vami všetkými.” 2 Sol 3, 16

dd95a895-1981-4623-9a95-48ec471c68d1

Pane Ježišu,

prichádzame k tvojim nohám, ktoré prebodol náš hriech, zloba a nenávisť, a s hlbokou pokorou sa klaniame tebe, nášmu kráľovi. Úprimne ťa prosíme, aby si vyslyšal naše prosby a daroval svetu mier.

Modlíme sa:

M - Naplň hlbokým milosrdenstvom srdcia všetkých prezidentov, vládnych činiteľov, diplomatov a ostatných vysokopostavených predstaviteľov všetkých krajín sveta. Nech si uvedomia svoju zodpovednosť a pracujú predovšetkým pre dobro ľudu, ktorý zastupujú.

I - Pomôž nám pochopiť, že jedinou istotou, ktorú na tomto svete máme, si ty sám. Peniaze, domy či autá ešte nikoho nezachránili – ani pred bolesťou, ani pred smrťou. Nedovoľ nám preto sústrediť všetko naše pozemské úsilie do pominuteľných vecí, ktoré nemajú večný význam, ale otvor naše oči pre potreby druhých.

E - Daj nám silu bojovať a premôcť existenciu zla v tomto svete jediným overeným spôsobom, ktorý skutočne funguje – na kolenách. Očisti naše srdcia od pýchy a sebalásky, aby sme si uvedomili potrebu osobného pokánia, obrátenia a opravdivej modlitby, ktorá vychádza zo srdca.

R - Prebuď v nás hlbokú túžbu po raste a dovoľ nám poučiť sa z chýb, ktoré už boli vykonané. Nech ich nielen hlboko oľutujeme, ale aj otvorene napravíme, a tak prispejeme k šíreniu odpustenia a pokoja medzi ľuďmi na celom svete.

Ďakujeme ti, Pane, že si Emanuel – Boh s nami a neopúšťaš nás ani v tých najťažších chvíľach života. Úplne sa odovzdávame do dobrotivej vôle tvojho i nášho Otca.

Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár