Valentínska modlitba

12.02.2022 / Modlitby

Sviatok svätého Valentína je dňom všetkých zaľúbených. Kdesi v hĺbke srdca si asi každý z nás uvedomuje, že láska, ktorú si v tento deň pripomíname, je niečo viac než len srdiečka, macíkovia a ruže, ktoré sú vďaka často agresívnemu marketingu doslova všadeprítomné. Pravá láska je niečo hlbšie. Niečo skutočnejšie. A skôr ako “niečo” je pravou láskou niekto. Ježiš.

Či už ste preto slobodní, zadaní alebo žijete v manželstve, pozývam vás objaviť túto lásku vďaka modlitbe, ktorú som napísala.

023dabba-667d-4a8b-ade9-bf2fdbc84b53

Pane Ježišu,

prichádzam k tebe s túžbou po láske. Nie však hocijakej, ale po bezpodmienečnej, neobmedzenej a nikdy sa nekončiacej láske, ktorá zmení môj svet, naplní moje srdce, pohne môjho ducha a roztrasie moje kolená.

Prosím ťa:

V - Ty sám ma naplň takou láskou, Pane, aby som ju mohla následne venovať svojim blížnym, a tak im ukázať teba.

A - Ty sám mi daruj takú lásku, Pane, aby som ju potom vedela adresovať tým, ktorí si ju zaslúžia najmenej, no potrebujú ju najviac.

L - Ty sám ma zahrň takou láskou, Pane, aby som vďaka nej bola schopná liečiť bolesť zranených, stratených a nemilovaných.

E - Ty sám mi vyjadri takú lásku, Pane, aby som sa naučila eliminovať strach zo samoty a odmietnutia, ktorý ničí moje srdce i dušu.

N - Ty sám mi preukáž takú lásku, Pane, aby som dokázala napĺňať potreby všetkých ľudí, ktorých si mi zveril, a to aj vtedy, keď som unavená, slabá či prázdna.

T - Ty sám ma uisti o takej láske, Pane, aby som pochopila, že bezpodmienečne milovať znamená predovšetkým zaprieť seba a byť ochotný trpieť pre dobro druhých.

Í - Ty sám mi pomôž milovať takou láskou, Pane, aby som mohla naplniť svoje poslanie ísť a získavať ti učeníkov všade, kam ma pošleš.

N - Ty sám ma priveď k takej láske, Pane, aby som k nej vedela nasmerovať aj ostatných, a tak im ukázala, na čom skutočne záleží.

Ďakujem ti, Pane, že si tu vždy pre mňa, pripravený zahŕňať ma extravagantnou láskou, po akej túžim, hoci jej nie som hodna. Pomôž mi milovať ťa takisto po všetky dni môjho života.

Amen.

38ab7f1d-f983-465d-b179-1b502207192e

Za grafickú podobu mojej modlitby ďakujem Ľubovi zo Saletini Rozkvet.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár