Krátka modlitba za kňazov

25.06.2019 / Modlitby

Už dlhší čas vnímam potrebu modliť sa za kňazov. Nielen kvôli nedostatku nových kňazských povolaní, ale aj kvôli tým, ktorí nám verne slúžia dlhé roky, mnohokrát úplne bez povšimnutia.

Pridajte sa preto tentokrát ku mne a miesto kritiky (z ktorej som aj ja vinná…) sa dnes za tých svojich kňazov radšej pomodlite. A potom sledujte, čo sa bude diať :)

6175f17a-5cd1-4b0d-9a75-29383a2aff6c

Otče,

chcem Ťa dnes prosiť za našich duchovných pastierov. Sú veľvyslancami neba na zemi a sprostredkúvajú nám chlieb života, bez ktorého nemôžeme nič urobiť.

Vezmi ich pod svoj ochranný plášť a naplň všetky ich potreby. Buď ich nevyčerpateľným zdrojom živej vody, ktorú dnešný svet tak potrebuje.

Požehnaj ich pevným zdravím, aby mohli slúžiť všade, kam ich posielaš. Uchráň ich pred akýmkoľvek nebezpečenstvom a chorobami.

Daruj im svoju silu, aby nás vytrvalo viedli s láskou, trpezlivosťou a ochotou. Potrebujeme ich každý deň, Pane, a preto ich neustále osviežuj svojou prítomnosťou.

Sprav ich svätými a zrelými Božími mužmi. Posilňuj ich v každodennom boji proti temnote a uchráň ich od ničivej moci hriechu. Daj, aby boli pre nás vzorom - svojím vonkajším správaním i vnútorným životom.

Ďakujem Ti, že moju modlitbu, i keď takú nedokonalú, s láskou vypočuješ.

V Tvojom mene,
Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár