Christine Gibsonová: Sväté na zavolanie

12.06.2019 / Knižné tipy

32b87864-7626-4071-b196-fe01ca66978c

Recenzia

Milujem príbehy svätých. Ich životné príhody ma vedia nakopnúť i priviesť k slzám. Menia ma a nedovoľujú mi zaspať na vavrínoch. Niekedy ma prinútia k zamysleniu uprostred uponáhľaného dňa, inokedy zas obrátia naruby celý môj vnútorný svet…

S istotou môžem povedať, že stretnutie s každým jedným z nich ma istým spôsobom poznačilo. Tiež to vnímate podobne?

Ak áno, potom je útla knižka z dielne vydavateľstva Don Bosco s názvom Sväté na zavolanie určená presne pre vás. Vôbec si pritom nelámte hlavu s tým, že má na obálke podtitul “Kúsok neba pre mamy” :)

Určite ju využijete, aj keď deti zatiaľ nemáte, či vtedy, keď sú tie vaše ratolesti už dávno odrastené. Prečo si to myslím?

Po prvé: starosti, v ktorých nám chce Christine Gibsonová pomôcť, zažívame všetky. Aj nemamy dobre poznajú hektickosť a stresové situácie. A naopak aj mamy, ktoré už so svojimi deťmi nežijú pod jednou strechou, zažívajú problémy v rodinnom živote.

Je toho na mňa priveľa. Nikto nechápe, čo prežívam. Ako môžem duchovne rásť, keď je môj život taký hektický?

Témy ako utrpenie, zlyhanie, odpustenie, odmietnutie i mnohé ďalšie, ktorými nás autorka sprevádza, sú blízke každej žene. Pomoc predsa potrebujeme všetky! Knižka vám pomôže nebáť sa o ňu popýtať.

Po druhé: vďaka knižke bližšie spoznáte mnoho svätíc. Garantujem vám, že v nej nájdete minimálne jednu, o ktorej ste nikdy predtým nepočuli :)

Kniha vám zároveň pomôže vytvoriť si k týmto sväticiam vzťah založený na vzájomnej dôvere. Autorka vás na vlastnom príklade naučí, že sa to dá aj v prípade, ak vás svätí príliš nelákajú a ich osudy vás od viery skôr odrádzajú.

Po tretie: knižka je prehľadne rozdelená podľa jednotlivých situácií, v ktorých sa môžete nachádzať. Na každú z nich ponúka riešenie v podobe stručnej modlitby. Tie vás doslova zachránia v čase, keď to najviac potrebujete.

Sedím doma, mám tu tri Biblie, ale koľko času venujem tomu, aby som počúvala Ježiša v jeho slove? V našom meste sa koná nepretržitá adorácia, ale nepamätám si, kedy som naposledy zašla do kostola zotrvať chvíľu v jeho prítomnosti.

Podobne ako Marta, i ja mám Ježiša doma či v spoločenstve a nevšímam si ho. Tak ako ona, i ja sa zaoberám vecami, na ktorých pramálo záleží, a potrebujem pripomenúť, ako a kedy som povolaná nasledovať Krista, a to i uprostred svojich každodenných povinností.

Vďaka krátkym príbehom zo života Božích žien, ktoré jednotlivé modlitby sprevádzajú, získate úplne nový pohľad na váš život a uvedomíte si, čo je naozaj dôležité.

A čo je na knižke najlepšie? Príbeh každej svätice vrátane trefnej modlitby nemá viac ako dve stránky, takže si svoj duchovný život obohatíte skutočne expresne.

Oceníte to najmä v situáciách, kedy naozaj nemáte čas a potrebujete rýchlu pomoc “zhora”. A takéto okolnosti zažívame všetky. Koniec koncov, ktorá z nás by občas neuvítala priamy zásah tej-ktorej svätej orodovníčky?

Bibliografické údaje

Meno autora: Christine Gibsonová
Názov knihy: Sväté na zavolanie

Vydavateľstvo: Don Bosco
Rok vydania: 2018
Počet strán: 136
Väzba: mäkká

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár