Vďaka za všednosť

05.06.2019 / Modlitby

Aj vám sa stáva, že sa občas nestihnete pomodliť?

Logicky si samozrejme všetci uvedomujeme, že vzťah s naším Bohom je tým najcennejším, čo na tomto svete máme. Keď však prichádza na lámanie chleba, urgentné povinnosti z našich diárov často zahltia aj tú poslednú voľnú chvíľu, ktorá nám ešte zostala.

Keď si potom polomŕtvi ko-neč-ne ideme ľahnúť, nezmôžeme sa na nič dlhšie, než strelné: “Pomôž mi, Pane…”

Dlho som hľadala riešenie, ktoré by tento problém vyriešilo. Nič však nepomáhalo. Nech som totiž urobila akékoľvek opatrenia, stále som sa cítila… nedostatočne a neschopne. Až kým som Boha nepozvala do svojej každodennosti.

Skúste to tiež. Zavolajte Boha do svojich problémov, do svojej zaneprázdnenosti, do svojich všedných dní. Dovoľte mu pôsobiť vtedy, keď sa najviac ponáhľate a keď sa vám nedarí nájsť si naňho ani desať ucelených minút.

Nech to znie akokoľvek zle, buďte pred ním pravdiví. A hlavne: buďte s ním. Nech vám pritom pomôže aj táto modlitba.

ae5e571f-1a25-460e-8ee5-dc3298466c1a

Pane,

tak často na Teba vo svojej všednosti zabúdam. Povinnosti mi zaberajú tak veľa času a ja sa v nich čoraz viac strácam. Neviem sa poriadne na nič sústrediť a to najpodstatnejšie stále len odkladám a odkladám…

Preto potrebujem Tvoju pomoc, Pane. Vstúp do mojej zaneprázdnenosti a posilni ma svojou prítomnosťou. Nedovoľ mi presunúť Ťa na vedľajšiu koľaj… a tak vybočiť z cesty, ktorú si pre mňa pripravil. Otvor moje srdce a uisti ma o svojej láske, ktorá je mocnejšia než smrť.

A ešte niečo:

V - Prosím Ťa predovšetkým o vytrvalosť. Daj, aby som sa nenechala znechutiť svojou nedostatočnosťou, ale neúnavne napredovala v každodenných bojoch, do ktorých ma povolávaš.

Š - Pomôž mi zaobchádzať čoraz štedrejšie s časom, ktorý tu na zemi mám. Chcem premýšľať ako kráľovské dieťa. Viem, že to najvzácnejšie, čo mám, nie sú veci, ale ľudia. Daj, aby som sa podľa toho vedela správať.

E - Vládni nad mojimi emóciami. Ochraňuj ma pred nezriadenými reakciami, ktoré by mohli ublížiť mojim najbližším. Prosím, sprav ma trpezlivou, zhovievavou a ochotnou pomôcť všade tam, kde je to potrebné.

D - Pomôž mi naplno využívať všetky dary a talenty, ktoré si mi venoval. Nedovoľ mi upadnúť do letargie a pasivity, ale každodenne obnovuj môj prvotný zápal. Veď ma k správnym ľuďom a otvor moje dvere k tým pravým príležitostiam.

N - Vezmi si, Pane, všetky moje neistoty do svojich rúk. Daruj mi miesto nich do srdca radosť a pokoj, ktorý prevyšuje všetko moje chápanie. Stráž moje srdce a upevňuj moju myseľ vo vedomí, že si neustále so mnou.

O - Prosím Ťa aj o každodenné odhodlanie neustále žiť v Tvojej prítomnosti. Nedovoľ, aby ma moje slabosti, zlyhania a prehry odrádzali od života v plnosti, ktorý si mi pripravil.

S - Vyzbroj ma neutíchajúcou silou, aby som dokázala niesť svoje dennodenné kríže s ľahkosťou. Občerstvi ma vedomím, že môj život má večný zmysel, ktorý mi nikto nemôže vziať.

Ť - Pomôž mi zanechať pri päte Tvojho kríža všetku ťarchu, ktorá ma trvale tlačí k zemi. Nes ju miesto mňa Ty. Zároveň mi pomôž pochopiť, že jej úlohou je presmerovať môj pohľad z terajšieho času na budúcu slávu, ktorá sa má na mne zjaviť.

Ďakujem Ti, Pane, že vstupuješ do mojej všednosti a vládneš nad mojím životom, vzťahmi, povinnosťami i chvíľami oddychu. Viem, že ma nikdy neopustíš. Pomôž aj mne nikdy neopustiť Teba ani vieru, ktorú si mi daroval.

V Tvojom mene,
Amen.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár