Modlitba za mužov

19.07.2019 / Modlitby

Dnešný svet tak veľmi potrebuje mužov. Mužov, ktorí sa neboja ukázať vlastný názor, dodržať svoje slovo a obetavo milovať tých, ktorí im boli zverení. Mužov, ktorí neváhajú ochrániť slabých, nadovšetko milujú Boha a túžia pracovať na svojom charaktere.

Takíto muži sa však automaticky nerodia… a ani nám nepadajú z neba priamo do lona ako kedysi manna (to by bolo, čo?). Skvelí muži sa takými stávajú postupne. Treba len zmiešať správne ingrediencie - medzi ktoré nevyhnutne patrí i modlitba - a dôverovať majstrovi kuchárovi, že sa o úspešný výsledok osobne postará.

Chcem preto vyzvať špeciálne vás, milé dámy. Skúste dnes (spolu so mnou) miesto kritizovania či ohovárania vašich polovičiek, otcov, kolegov či strýkov využiť svoj jazyk na niečo dobré. Pomôžte budovať mužov vo vašom okolí tým, že sa za nich prihovoríte pred trónom Kráľa kráľov. Som si stopercentne istá, že vás nesklame.

bdf507c3-0464-4b65-b973-44e3a28ab984

Pane,

stojím tu pred Tebou so všetkým svojím odhodlaním, dôverou, vierou a mocou, ktorú si mi zveril. Hoci som tak krehká, hriešna a nedostatočná, v Tvojej sile nachádzam odvahu povstať, bojovať a zvíťaziť.

Ako Tvoja dcéra sa chcem prihovárať za všetkých mužov žijúcich na tomto svete. Predkladám Ti preto mladú, strednú i staršiu generáciu mužov. Ty si ich stvoril, a preto Ti ich dávam späť.

Požehnaj všetkým nebeským duchovným požehnaním malých chlapcov, zrelých mužov i starých otcov a priprav ich na všetko, čo si pre nich naplánoval.

Nalieham na Teba, Pane:

M - Daruj im nadprirodzenú múdrosť. Ty sám buď ich vodcom v každej situácii, ktorá ich postretne. Daj, nech z ich rozvážnosti môžu čerpať ako z bezodnej studne všetci, ktorí sú im nablízku a potrebujú dobrú radu či povzbudenie.

U - Pomôž im upriamiť sa na Teba. Odvráť ich pohľad od nich samých a obráť ich srdcia od hriechu. Každodenne ich veď k umŕtvovaniu nezriadených náklonností a daj im silu obetovať vlastný život za svojich blízkych tak, ako si ho za nás obetoval Ty. Zlaď ich túžby so svojimi vlastnými a posilni ich na ceste viery, na ktorú si ich povolal.

Ž - Formuj ich ako zodpovedných ochrancov ženskosti a dôveryhodných mužov, na ktorých sa dá spoľahnúť aj v tej najhoršej chvíli. Zlikviduj ich strach, naplň ich svojím pokojom a pomôž im smelo stáť pri nás - ženách, nech by sa dialo čokoľvek.

I - Povzbudzuj ich v iniciatívnosti. Vzdiaľ od nich pasivitu tak, ako je východ vzdialený od západu. Pane, tak veľmi túžime po silných, pokorných, odvážnych a láskavých lídroch! Pomôž im milosrdne a spravodlivo vládnuť nad všetkým tým, nad čím si ich ustanovil.

Odovzdávam Ti zároveň i minulosť, prítomnosť a budúcnosť každého muža. Ty jediný poznáš ich životy v plnosti a pravde. Očisťuj a obnovuj ich srdcia a mysle, aby sa stávali hodnými svojho povolania.

V mene Ježiš Ťa prosím, aby si doplnil všetko to, čo chýba mojej jednoduchej modlitbe.

Vypočuj ma, Pane!
Amen.

1 komentár

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár
Erik Štvrtok 11. Február 2021 23:24

Tak toto ma veľmi povzbudilo. V mene všetkých mužov ti ďakujem. Vaše modlitby majú nesmiernú silu, kiež by si to uvedomili každé dievča, či žena. Amen +

Odpovedaj