Craig Groeschel: Smerom k Bohu

14.04.2020 / Knižné tipy

620b6e07-d46b-4f84-8906-41a40201f3fa

Recenzia

Každý z nás túži zanechať po sebe stopu, dokázať čosi výnimočné či dosiahnuť obdiv ľudí naokolo. Napísať zo svojho každodenného života víťazný príbeh však nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Duch je síce ochotný, ale telo slabé (Mt 26,41), však? Zámky, ktoré si vo svojich snoch staviame, sa v realite života tak často rúcajú…

Kniha Smerom k Bohu známeho pastora Craiga Groeschela z ešte známejšieho zboru Life.Church, ktorý stojí za svetoznámou biblickou appkou YouVersion, vám pomôže znovuobjaviť všetko to, čo sa uprostred všednosti stratilo. Vďaka siedmim rozhodnutiam, ktorými vás autor v tejto príručke prevedie, sa odvážite žiť život skutočne naplno - tak, ako si to pre vás vysníval Boh. A zároveň presne tak, ako po tom oddávna túžite i vy sami.

Som tu, aby som slúžil Bohu a miloval ľudí. Existujem, aby som tu zanechal stopu. Boh ma stvoril, aby som sa stal pre ostatných požehnaním. Mojím pokrmom je napĺňať Božiu vôľu a dokončiť prácu, ktorú ma tu poslal urobiť.

Pastora Groeschela sledujem už dlhšiu dobu. Okrem jeho tvorby mám veľmi rada aj množstvo ďalších vecí, ktoré vyšli z dielne Life.Church. Keď som teda narazila na dielo Smerom k Bohu, vedela som, že si ho jednoducho musím prečítať. A ak chcete i vy žiť príbeh, o ktorý sa budete deliť s hrdosťou, určite po ňom neváhajte siahnuť.

Mnoho sociológov tvrdí, že sa napokon staneme priemerom našich piatich najbližších priateľov. Vaše mravné zásady budú podobné mravným zásadám vašich piatich najbližších priateľov. Stav vašich financií bude dosť podobný stavu financií ľudí, s ktorými trávite najviac času. Vaša horlivosť (alebo jej nedostatok) bude podobná horlivosti tých, ktorí majú najväčší vplyv na váš život. S týmto na zreteli sa opýtajte sami seba: “Na koho sa mením?”

S pomocou pastora Groeschela sa v knihe oboznámite s nasledujúcimi siedmimi krokmi: začni, zastav sa, vytrvaj, choď, slúž, nadviaž kontakt a dôveruj. Hoci sa tieto slová môžu na prvý pohľad zdať celkom bezvýznamné a príliš jednoduché, opak je pravdou. Drobné rozhodnutia, ktoré denne robíme, sú v skutočnosti tie najkľúčovejšie - a súčasne najťažšie. Ak však vytrváte a budete verne dodržiavať dobre mienené Groeschelove rady, začnete skutočne meniť svoj život k lepšiemu. A raz budete prekvapení, ako ďaleko ste sa so svojou trpezlivosťou dostali.

Budeme dôverovať, že Boh je dobrý, aj keď život nie je? Naša reakcia na bolesť a výzvy určuje tak mnoho z našej budúcnosti. Ak sa rozhodneme dôverovať, naša viera sa bude rozvíjať, prehĺbi sa naša intimita s Bohom a budeme sa formovať na obraz Boží. Keď však dovolíme svojim srdciam, aby sa vzdialili, jedného dňa sa prebudíme v záplave pochybností, zasypaní bremenom a budeme cítiť priepasť medzi nami a tým jediným, kto nám môže pomôcť uzdraviť sa.

Čo dodať na záver? Azda už len tri výstižné citáty, ktoré sa ihneď zaradili medzi moje najobľúbenejšie:

Jedným z najrýchlejších spôsobov, ako zabudnúť na Boha, je nechať sa pohltiť sebou.

Malé zvyky a múdre rozhodnutia sú známkou veľkých ľudí.

Mnohokrát sa musíme vzdať niečoho, čo držíme, aby sme mohli dostať to, čo nám Boh chce dať.

Bibliografické údaje

Meno autora: Craig Groeschel
Názov knihy: Smerom k Bohu

Vydavateľstvo: ver.sk
Rok vydania: 2017
Počet strán: 172
Väzba: mäkká

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár