Dani Pettreyová: Studený výstrel

27.01.2020 / Knižné tipy

0fec9e41-ce9d-405e-945e-a3059bd05c0d

Recenzia

Hoci venujem drvivú väčšinu svojho čitateľského času inej literatúre než fikcii, nepohrdnem ani dobrým príbehom. Najradšej mám tie so šťastným koncom, ktoré v sebe zahŕňajú záhady, vyžadujú si poriadnu odvahu zo strany hlavných hrdinov a nezabúdajú ani na moju ženskú dušu túžiacu po láske. Ak ste aspoň trochu ako ja a hľadáte príbeh, ktorý by vás nielen zahrial na duši, ale súčasne aj zamrazil na tele, čítajte ďalej. V prípade detektívky s romantickou zápletkou Studený výstrel z vydavateľstva i527.net si totiž určite prídete na svoje.

Cestou zo strelnice jej Griffin vysvetlil, že studený výstrel je prvý výstrel z pušky ostreľovača. Bez prípravy, bez nástrelu. Iba “chladná” strela. Tento výraz tomu pridal nový krutý význam - bez zľutovania, chladnokrvne.

Pýtate sa, čo ma na tejto knižke najviac zaujalo? V prvom rade je to iste akcia. Dobrodružstva, ktoré sa mi na knihách Dani Pettreyovej tak páči, sa v Studenom výstreli nabažíte až-až. Tentokrát ho zažijete z pohľadu bývalého elitného ostreľovača Griffina McCraya, ktorý pracuje ako strážnik v gettysburskom parku. Vďaka súhre okolností je však nútený postaviť sa zoči-voči svojej minulosti, čo však vôbec nie je jednoduché.

Našťastie nemôže chýbať ani správna dávka romantiky. Griffinova láska k forenznej antropologičke Finley Scottovej celý príbeh okorení puncom príťažlivosti, vďaka čomu sa od knižky skutočne nebudete vedieť odtrhnúť. Mňa samú vtiahla do deja tak intenzívne, že som ju nedokázala pustiť z rúk, až kým som ju celú nedočítala.

V neposlednom rade ma na Studenom výstreli zaujalo práve vykreslenie vzťahov jednotlivých postáv s Bohom. Niektorí protagonisti sa na stránkach knihy stretli so svojimi strachmi, kým iní zažili osobné obrátenie. V každom prípade sa autorka s príbehmi jednotlivých hrdinov vyhrala skutočne do hĺbky. Presne tieto momenty si v knihách naplno užívam. A Studený výstrel ma ani v tomto ohľade nesklamal.

Boh odhaľuje cez zlomenosť krásu a používa tie najmenšie kúsky, aby vytvoril celok. Napriek jej práci, množstvu ohavností, ktoré videla, a jej vlastným zápasom, dôverovala Bohu na najtemnejších miestach.

Dielo Studený výstrel je prvou knihou zo série s názvom Chrabrosť z Chesapeaku, ktorá v ničom nezaostáva za sériou Aljašská odvaha, vďaka ktorej Dani Pettreyovú na Slovensku poznáme. Už teraz sa teším na jej ďalšie časti. Verím, že nebudem musieť čakať pridlho :)

Bibliografické údaje

Meno autora: Dani Pettreyová
Názov knihy: Studený výstrel

Vydavateľstvo: i527.net
Rok vydania: 2018
Počet strán: 288
Väzba: tvrdá

Táto recenzia bola napísaná vďaka službe storpic.com.

0 komentárov

Martina Bednáriková

Milujem Ježiša celým srdcom a túžim o ňom svedčiť celým svojím životom i všetkým, čo mám. Moje srdce horí pre modlitbu, pretože každá chvíľa, ktorú trávim v Božej prítomnosti, ma trvalo mení k lepšiemu. Preto sa na tomto blogu snažím skĺbiť moju lásku k Bohu, knihám a písaniu. Zastihnete ma kedykoľvek na [email protected].

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár